Tip: Rollende Keukens

Tip: Rollende Keukens

Rollend naar huis

Elk jaar in mei is het weer feest. Dan strijkt het grootste foodtruckfestival van Nederland neer in het Westerpark in Amsterdam. Inmiddels wordt dit mijn vijfde keer op Rollende Keukens! Waarbij je wel kunt zeggen dat ik een echte foodtruckfestival liefhebber ben… naast dit festival struin ik het liefst heel Nederland door voor deze leuke evenementen. Ik ging dit jaar voor jullie op zoek naar de do’s & don’ts, oftewel welke foodtrucks hebben dit jaar de lekkerste vegetarische en veganistische hapjes.

Tip: Rollende Keukens 2018, Amsterdam

Een foodtruckfestival begint bij mij altijd met een vast ritueel. We beginnen met ‘de eerste ronde’. Zoek een route waarbij je langs alle foodtrucks loopt en maak een eerste indicatie van al het lekkers dat er wordt aangeboden. Onthoud je favorieten! Stap 2 is om terug te keren naar je favorieten en daartussen een afweging te maken, maar houd je ogen open voor andere lekkere opties.

Dit ritueel bracht ons allereerst bij Vrij Voedsel, een foodtruck gevuld met gluten- en lactosevrije gerechtjes. De veganistische Mac and Cheese, zie bovenstaande foto, die zij op de kaart hadden staan sprak mij namelijk enorm aan. €5 later had ik een bakje in handen. Dit brengt me op een volgende pro-tip. Kijk hoe lang de rijen overal zijn, vaak is dit een goede indicatie voor de kwaliteit eten die ze serveren (al zijn hier natuurlijk uitzonderingen op). Bij Vrij Voedsel zag ik geen rij, maar ik gaf ze toch graag het voordeel van de twijfel. Helaas vond ik het een smaakloos geheel.. wat mij betreft kan je dit gerechtje dus zeker skippen.

Tip: Rollende Keukens, Amsterdam

Het volgende gerecht kende ik al, maar blijft toch altijd een favoriet: de vegetarische pita gyros (€7) van Vleesch Noch Visch. De pita is warm en zacht, de vega gyros goed gekruid en de toppings maken het af. Dikke aanrader dit! Sinds kort is het ook mogelijk om deze pita’s te laten bezorgen in Amsterdam.

Daarna had ik trek in wat zoets. Deze craving werd gestild door de net afgebakken Oreo brownie van WALDO Brownie (€3,50). Zo lekker als die eruit ziet op onderstaande foto, zo lekker was die ook. Nog gedeeltelijk warm en vloeibaar. Echt een hemels chocolade bommetje dit! Mocht je het willen proeven, ze hebben ook een winkel op de Elandsgracht in Amsterdam. Bij deze foodtruck serveerden ze ook lekkere, huisgemaakte ice tea’s.

Tip: Rollende Keukens, Amsterdam

Om het af te sluiten nog een verfrissende citroen limonade van de Gourmet Dogs foodtruck (€3). Naast verkoelende drankjes verkochten ze hier ook allerlei hotdogs (geen vega helaas) en was chefkok Julius Jaspers himself aanwezig om deze persoonlijk te maken. Na deze hapjes was het voor mij weer voorbij op Rollende Keukens, maar voor jullie geef ik graag tips voor andere lekkere vegetarische (en vegan) hapjes op het festival. Zo ben je vandaag, op de laatste dag van Rollende Keukens, volledig op de hoogte in welke rijen je moeten aansluiten. Ik kwam onder andere het volgende tegen:

  • Alle hapjes van foodtruck L’Aubergine
  • Cheesecake donuts van Donut Dude (niet vegan)
  • De Dutch Weedburgers
  • De banaanhangwagen voor de lekkerste, fruitige snacks
  • Samosas van Bollyfoods
  • Kokosmakronen van Madame Coco’s

Tip: Rollende Keukens, Amsterdam

Openingstijden: Het foodtruckfestival staat er van 9 t/m 13 mei van 13:00 tot 23:00 uur.
Ook vegan? Ik heb dit jaar best veel vegan opties gezien op het festival! 🙂 Niet alle foodtrucks zullen iets veganistisch aanbieden, maar je hebt zeker genoeg keuze.

Website: www.rollendekeukens.amsterdam
Instagram & Facebook

Wat waren de beste hapjes die jullie geproefd hebben dit jaar?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *