Temakery: do it yourself pokébowl

Temakery: do it yourself pokébowl

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan geen genoeg krijgen van pokébowls. Het is makkelijk, lekker en waarschijnlijk de meest gezonde keuze als je zoekt naar kant en klaar eten. Bij Temakery kan je hiervoor terecht, net als voor sushi wraps en sushi hand rolls. En je kiest helemaal zelf wat daar in gaat.

Hotspots: Temakery, Amsterdam

Temakery is een klein, schattig tentje dichtbij de Albert Cuypstraat. Er zijn meerdere zitplekken gecreëerd, zowel voor als achterin de winkel. Wellicht komt het door de zwart-gele inrichting, of doordat het nogal koud was, maar ik vond het niet de meest gezellige plek voor een avondmaal. Het is beter voor afhalen of bezorgen. Ook de website is er volledig op gemaakt met alle bezorgdiensten duidelijk aanwezig. Op het menu heb je de keuze uit een pokébowl (vanaf €11), een sushi wrap (vanaf €9) of de handroll (vanaf €5). Daarnaast hebben ze ook een aantal side dishes, als edamame bonen, homemade kimchi en vegan bao.

Hotspot: Temakery, Amsterdam

Je hebt een aantal specials die je kunt bestellen, maar ik wilde graag alles zelf kiezen. Het werd de sushi wrap gevuld met witte rijst, gebakken tofu (tempeh is ook een optie!), edamame boontjes, avocado, zeewier en komkommer. Afgetopt met Mr. Red, een sriracha en yoghurt sausje en gebakken uitjes. Hier betaalde ik €9 voor. Neem je extra toppings dan betaal je nog wat bij.

Was het de moeite waard? Dat zeeker. Heb ik weleens betere sushi burrito’s gehad? Als ik eerlijk ben wel. Vergeleken met mijn favoriete sushi burrito tent waren de wraps een tikkeltje mager gevuld. De saus proefde je niet terug. Wel vond ik de toevoeging van tofu zeer geslaagd, dat voegt net dat beetje extra toe. En je kan je maaltijd ook helemaal vegan samenstellen. Temakery is wat mij betreft een prima keuze voor een gezonde fastfood hap, alleen niet de beste keuze voor sushi wraps.

Openingstijden: Elke dag geopend van 11:00 tot 21:00 uur.
Ook vegan? 
Yes, want je kan zelf alle ingrediënten kiezen!

Website: www.temakery.nl
Instagram & FacebookGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *