Over mij

Terug naar de oorsprong
Het begon allemaal zo’n zeventien jaar geleden… Nederland was in de ban van gekkekoeienziekte en het leek mijn moeder wel een goed idee om een maandje te stoppen met het eten van het vlees. Zo gezegd, zo gedaan. Maar na een maand vonden we het eigenlijk wel heel erg fijn om geen vlees meer te eten, voornamelijk vanwege de ethische kwesties ervan. Dus werden we met het hele gezin, rond het jaar 2000, vegetariërs.

De eerste jaren als vegetarisch gezin
De eerste jaren van onze nieuwe levensstijl waren wij vooral een uitzondering, waardoor uiteten gaan ook niet altijd even soepel verliep. Door de jaren heen is het gelukkig steeds makkelijker geworden om vegetariër te zijn in Nederland. De meeste restaurants hebben wel één of meerdere vegetarische gerechten op de kaart staan, in de grote steden springen de vegetarische en vegan restaurantjes als paddenstoelen uit de grond en bij mensen mee eten is meestal geen probleem meer.

Vega hotspot hunter
Inmiddels ben ik wel een echte kenner geworden op het gebied van de beste vegetarische hotspots. Het is mijn favoriete bezigheid om de leukste en lekkerste restaurants en cafés op te sporen waar ze vegetarisch eten serveren. Wat geeft het een kick om een nieuwe favoriet te ontdekken, waarnaar ik dan mijn vrienden en familie kan meenemen! En wat ben ik happy als ik zomaar ineens de keuze heb uit alle gerechten van de kaart, in plaats van de geijkte geitenkaassalade of de vegetarische pasta 😉

Een beetje meer veggie in Nederland
Het leek me te gek om mijn liefde voor veggie hotspots te kunnen delen met meer mensen. Dus op 25 maart 2018 begon ik mijn blog. Ik wil jullie meenemen op mijn avontuurlijke ontdekkingstocht door Nederland, op zoek naar de beste vegetarische hotspots die ik maar kan vinden. Dit zullen volledige vegetarische restaurants zijn en restaurants met één of meerdere lekkere vega gerechten. Voor iedereen die vegetariër is, af en toe vegetarisch eet of gewoon omdat je iemand date die vegetariër is en je eigenlijk geen flauw benul hebt waar je hem/haar mee moet nemen.

 

Veel leesplezier,

 

Annebelle