Nieuw: vegan pasta’s bij Vapiano

Nieuw: vegan pasta’s bij Vapiano

Verse Italiaanse gerechten, bereid voor je neus

Vapiano is in Amsterdam geen onbekend restaurant. De meeste mensen kennen het wel en vinden het óf geweldig óf niks. Het is namelijk een vrij uniek concept waarbij je in de rij gaat staan voor je pasta of pizza. Deze wordt dan gelijk ter plekke vers voor je klaargemaakt, waarna je een plekje zoekt in het restaurant. De prijzen zijn hierdoor ook een stuk lager dan wat je in elk ander Italiaans restaurant aantreft.

Hotspot: Vapiano, Amsterdam

Mijn tactiek is meestal om vroeg of laat bij Vapiano te eten. Dat wil zeggen zo rond half 6 of rond 8 uur, half 9. Zo voorkom je dat je een uur in de rij staat te wachten, want dan zijn toch wel al gauw de tijden waaraan je moet denken. Helaas is deze tactiek in het weekend minder effectief. Of ga voor een pizza, de rijen hiervoor zijn korter, omdat je een buzzer mee krijgt en je dus niet in de rij hoeft te wachten.

Zoals je waarschijnlijk al merkt heeft Vapiano een bepaalde handleiding. Zoek je iets voor een romantisch diner of heb je geen zin om lang op je benen te staan dan is dit niet de plek voor jou.

Hotspot: Vapiano, Amsterdam

Dat gezegd hebbende, is het eten wel echt heerlijk. Mijn favorieten zijn de Pesto con Spinaci pizza (€7,50), de pesto basilico tagliatelle (€7,25), de bruschetta (€3,25) en het Death by Chocolate taartje (€3,50). Het leuke is dat je jouw gerecht helemaal naar eigen zin kan customizen. Kies je type pasta en vervang of voeg extra ingrediënten toe. Naast de standaard kaart heeft Vapiano ook altijd specials, die om de zoveel maanden wisselen.

En goed nieuws: de specials van deze maand zijn vegan! Ik besloot daarom om de veganistische pasta met asperges in een pesto roomsaus te kiezen. Deze was eerlijk gezegd niet mijn favoriet. Ik vond hier niet veel smaak aanzitten. Op de specials kaart staat ook een vegan risotto en een vegan toetje met rijstpudding. Deze specials zijn verkrijgbaar t/m 14 juni. Super fijn want nu is Vapiano voor meer mensen toegankelijk. Hopelijk voegen ze na deze specials wat vegan gerechten aan de standaard menukaart toe!

Openingstijden: Dit verschilt per vestiging. De Vapiano waar ik heen ging, op de Oosterdokskade is elke dag van 11:00 tot 24:00 uur geopend.
Ook vegan? De specials die ze nu hebben wel! Op de standaard menukaart staan geen vegan gerechten.

Website: www.nl.vapiano.com
Instagram & Facebook

Waar eet jij het liefst italiaans?3 thoughts on “Nieuw: vegan pasta’s bij Vapiano”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *