Nieuw: Vegan Food Festival

Nieuw: Vegan Food Festival

Beeld je een plek in waar je alles kunt kiezen van de menukaart. En beeld je nu in dat dit kan bij alle restaurants. Klinkt als een hemel op aarde toch als vegetariër/vegan? Nou, zo voelde ik me precies toen ik afgelopen weekend het vegan food festival bezocht in het Westerpark in Amsterdam. Hieronder een uitgebreid verslag van mijn bezoek.

Vegan Food Festival, Amsterdam

Het westergastterrein was voor de gelegenheid leuk aangekleed. Hier en daar een palmboom, overal foodtrucks en een vette DJ. Qua eten zag ik van alles langskomen, van pokébowls, tot dumplings en donuts. Het eerste waar wij voor gingen waren de dumplings. Je koopt er 4 voor €5,50, waarbij je hete saus en sojasaus krijgt. Beetje jammer dat we er dan 3 kregen, maar we hoorden ze al praten over dat ze bijna geen voorraad meer hadden dus ach ja, prima. De dumplings smaakten goed, maar verder niet bijzonder. Gewoon prima.

Vegan Food Festival, Amsterdam

Vegan Food Festival, Amsterdam

Een pokébowl stond als volgende op ons lijstje. We gingen voor de falafel bowl (€10,50) met quinoa, sojabonen, sriracha en veel groenten. Redelijk kleine portie voor die prijs, maar foodtruck festivals zijn sowieso duur tegenwoordig. En gelukkig was het zeer smakelijk. Daarna gingen we gelijk door naar Vleesch noch Visch, want we hadden de smaak inmiddels goed te pakken. Hier stond namelijk een vegan Pita Gado Gado op het menu (€8,75) die we niet konden weigeren. Gevuld met Oosters lekkers en afgetopt met Indonesische satésaus.

Vegan Food Festival, Amsterdam

Om het feestelijk af te sluiten propten we nog een vegan donut naar binnen van Donut Dude (€4/5). Hup, ook nog ijs erbij van het IJscuypje dat verderop in het Westerpark zit en zo creëerden we het perfecte toetje. Deze donuts gaan overigens erg goed samen met sinaasappelsorbetijs, het is maar dat je het weet.

Genoeg gegeten, het was tijd om naar huis te gaan. Echt een aanrader dit vegan food festival, hopelijk zien we je volgend jaar terug!

Openingstijden: Het festival vond plaats van 10-12 augustus 2018. Wellicht vanwege het succes volgend jaar nog een keer.
Ook vegan? Alles is vegan!

Website: www.veganfoodfestivals.nl
Facebook & InstagramGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *