Nieuw: vegan biefstuk van Vivera

Nieuw: vegan biefstuk van Vivera

Biefstuk nu ook voor vegans

Een aantal jaar geleden had je de optie uit een kaassoufflé en … tsja, niks eigenlijk. Er was niet veel keuze in vleesvervangers in de supermarkten te vinden. Tegenwoordig is dat wel anders. Bijna elke week wordt er weleen nieuw product gelanceerd. Zo ook de vegan biefstuk van Vivera, die wereldwijd de aandacht trok van zowel veganisten en vegetariërs als nieuwsgierigen carnivoren.

Nieuw: Vegan biefstuk, Vivera

Ook ik kon niet wachten om ’s wereld eerste plantaardige biefstuk te proberen. Hoe zou de textuur zijn? Hoe zou het smaken? Zou het niet te zout zijn? Natuurlijk test je een biefstuk het beste met een avg-tje: het Nederlandse bordje aardappelen, vlees, groenten, dus ik maakte een courgette prutje en gebakken aardappeltjes voor erbij.

Allereerst viel het me op dat er een rood sapje vrij kwam bij het snijden. Na het bestuderen van de achterflap begreep ik dat ze rood kleurstof hebben toegevoegd om zogenaamd bloed na te bootsen, net als bij een echt biefstuk. Voor mij toch wel een minpuntje, want het voegt niks toe. Ik als vegetariër, ben tegen het slachten van dieren voor vlees, dus dan hoef ik niet namaakbloed te hebben. Los van dit, was de textuur van de burger goed, maar de smaak wat minder. Hierdoor zou ik het dus niet nog een keer kopen. Jammer! Maar er zijn gelukkig genoeg andere lekkere vleesvervangers te vinden.

Waar te koop? In 18 Nederlandse supermarkten te koop, klik op de link om te zien welke.
Ook vegan? Ja!

Website: www.vivera.com/nl
Instagram & Facebook

Wat vind jij van deze plantaardige biefstuk?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *