Nieuw: vega rookworst van Unox

Nieuw: vega rookworst van Unox

Vind een Nederlander die niet bekend is met het merk Unox. Dat is een uitdaging. Het is hét merk voor de typische Nederlandse knak- en rookworst. Voor vegetariërs niet zo belangrijk dus. Tot nu… Unox heeft namelijk recent de vega rookworst gelanceerd! Zo voeg je net dat beetje extra toe aan je Hollandse stamppot.

Nieuw: vega Unox rookworst

De vega rookworst is voor ongeveer €3,70 (kleine verschillen per supermarkt) te koop bij de meeste supermarkten van Albert Heijn en Jumbo. Ik at hem met mijn lievelingsstamppot om optimaal te kunnen testen Zuurkool stamppot met vega rookworst!

Ik moet bekennen dat ik een tikkeltje teleurgesteld was bij de eerste paar happen. De rookworst vond ik droog en de smaak ietsjes chemisch. De vega rookworst van Garden Gourmet is juist sappig en vol van smaak. Wel erg overheersend met knoflook, dat had de Unox rookworst veel minder. Wellicht had ik ook wat verkeerde verwachtingen gezien deze rookworst in heet water klaargemaakt wordt en andere worsten in de pan. Bij het dooreten wende ik wat meer aan de smaak en vond ik hem wel redelijk. Toch zou ik het niet zo snel nog een keer kopen. Wat mij betreft geen aanrader, maar smaak kan verschillen.

Waar verkrijgbaar? Bij de meeste Albert Heijn en Jumbo supermarkten.
Ook vegan? Nee helaas niet, er zit eiwit van kippeneieren in.

Website: www.unox.nl
FacebookGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *