Meatless District: 100% vegan chique

Meatless District: 100% vegan chique

Plantaardig eten kan perfect bij Meatless District. Of nog beter gezegd: alles wat je bestelt is 100% vegan. Meatless District heeft een nieuwe fancy vestiging geopend in de Van Woustraat. Hier serveren ze bijzondere vegan gerechten in een hippe en chique setting.

Hotspot: Meatless District, Amsterdam

Met zoveel lekkere keuze op de menukaart moesten we wel voor een 3-gangenmenu gaan. Vooraf werd het de hummus flatbread (€8), knapperig en smaakvol met wortelhummus. Dit was een goed voorgerechtje. De drankjes die we bestelden zagen er allemaal mooi uit. We gingen voor de Siciliaanse limonade (€3,50), de Dutch Ginger (€8,50) en de Hugo Spritz (€6). Voor het hoofdgerecht konden we echt niet kiezen dus besloten we 3 gerechten te delen zodat we lekker veel konden proeven. Er zijn naast burgers en borrelhapjes 4 gerechten om uit te kiezen. De prijzen liggen tussen de €14,50 en €17,50.

Hotspot: Meatless District, Amsterdam

De Caesar salad (€14,50) was bij mij favoriet. Zo zaten er knapperige stukjes ‘bacon’ in van shiitake, vegetarische kip, avocado, radijs, croutons en werd het geheel afgemaakt met een frisse dressing. Ik vraag me af waar ze de vegetarische kip vandaan halen, want deze was helaas een beetje bitter.

Daarnaast aten we de Risotto (€17,50) en de Sunshine Bowl (€15,50). Beiden niet heel erg mijn ding. De Risotto werd geserveerd met asperge, verse erwten, citroen, parmezaan chips, dragonolie en erwtenscheuten. De Sunshine Bowl was juist weer erg fris, maar ik vond de koude noodles maar niks. In de Bowl werden teriyaki noodles, smoked tofu, kimchi, pickled daikon, sugar snaps, lotuschips en sesamzaadjes gecombineerd.

Hotspot: Meatless District, Amsterdam

De zoete aardappelfrites die we erbij hadden besteld (onder het mom van alles proeven natuurlijk) waren echt voortreffelijk. De vegan mayonaise erbij maakten het af. Knapperig, licht zout, romig en een tikkeltje fris, alles wat je zoekt in patat met mayo. Oh ja, en dat toetje (The Fat Lion, €8) maakten de avond tafelen helemaal af.

Van de buitenkant leek het restaurant nogal leeg, maar dat kwam meer door de opstelling van de ruimte. Deze is in een hoek, waardoor je slechts de voorste tafeltjes ziet. Loop het dus zeker niet voorbij.

Hotspot: Meatless District, Amsterdam

Openingstijden: Van dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 23:00 uur open en zaterdag en zondag van 10:00 tot 23:00 uur. De vestiging in de Bilderdijkstraat is ook maandag van 12:00 tot 23:00 uur geopend.
Ook vegan? Alles is 100% vegan

Website: meatlessdistrict.com
Instagram & FacebookGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *