Hotspot: Urban Salad

Hotspot: Urban Salad

Gezond on the go

Ik moet bekennen dat ik niet vaak voor eten richting de Bijlmer reis. Naast Ichi-E, een geweldig Japans restaurant en sushibar, ben ik eigenlijk nog nergens geweest. Toen ik laatst naar Pathé ArenA ging bracht ik daar verandering in. Op naar Urban Salad, even een gezonde basis leggen voordat ik aan de popcorn en cola ging bij de film.

Hotspot: Urban Salad, Amsterdam

De winkel is ingedeeld op afhalen en bezorgen, er zijn niet veel zitplaatsen. In totaal staan er een vijftal tafeltjes tegen de muur. Wij namen achterin plaats. Op het menu staan een heleboel salades en wraps. Je kunt kiezen uit een selectie aan specials of je stelt zelf iets samen. Zo heb je de ‘Ordinary Greek’ met onder andere rucola melange, feta, courgette en olijven, of de ‘Detox Delicious’ met spinazie, kool, broccoli, geitenkaas en meer. Elke special kan je zowel als salade of als wrap bestellen. De prijzen variëren tussen €6,95 en €8,95. We besloten te delen zodat we er twee konden proeven en gingen voor de special van dat moment (Mexicaanse vulling) en de ‘Ordinary Greek’ wrap.

Hotspot: Urban Salad, Amsterdam

Ze waren beiden erg vullend, fris en smaakvol. Ik was zelf wel wat meer fan van de Mexicaanse wrap special, maar volgens mij is die helaas weer uit het assortiment. Een tikkeltje droog en saai zijn de wraps wel. Wellicht dat het aan de saus lag, als die wat pittiger of krachtiger van smaak zou zijn dan was het beter geweest. Of simpelweg wat meer saus. Dat ga ik de volgende keer vragen. Ze zijn trouwens heel makkelijk met het kiezen van alternatieve ingrediënten als je iets van een special niet lust.

Bij het navragen kwam ik erachter dat ze ook vestigingen hebben op de Zuidas in Amsterdam en op het station in Utrecht. Erg fijn dat ze zo dichtbij (of op) de stations zitten. Bij Urban Salad haal je namelijk een goede en gezonde maaltijd voor onderweg, beter dan dat patatje of pasta die je op de meeste stations kunt vinden.

Openingstijden: Verschilt per filiaal. Die in de Bijlmer is maandag t/m donderdag van 08:00 tot 19:30 uur geopend en op vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.
Ook vegan? Yes, je kunt ze namelijk zelf samenstellen en qua ingrediënten en saus heb je dan genoeg keuze.

Website: www.urbansalad.nl
Instagram & Facebook

Haal jij weleens eten op de stations? En zo ja, wat dan? 1 thought on “Hotspot: Urban Salad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *