Hotspot: Poké Perfect

Hotspot: Poké Perfect

De perfecte vegan pokébowl

In een klein pand op de Prinsengracht zit een sushi walhalla. Of nou ja, sushi.. Poké Perfect maakt de beste pokébowls en sushiritto’s. Dit zijn variaties op sushi, waarbij de pokébowl bestaat uit sushi rijst en diverse ingrediënten in een kom en een sushiritto eigenlijk een mega sushi is, geserveerd als een burrito. Klikt goed toch?!

Hotspot: Poké Perfect, Amsterdam

Er staan 6 specials op het menu, waarvan er één vegetarisch/veganistisch is: de Soy Joy. Hierbij kan je kiezen tussen een bowl of een sushiritto en er horen ingrediënten bij als krokante tofu, zoete aardappel, champignons en krokante ui. Hiervoor betaalde ik €8,90 voor een kleine (een grote kost € 10,80). Daarnaast kan je ook van alles zelf samenstellen en zijn er dus nog veel meer vegan opties te maken. Customize de basis (sushi rijst of misschien boerenkool of toch quinoa), de toppings, de saus en de final touch. Poké Perfect is opgezet als een afhaal en bezorgwinkel, er zijn slechts een stuk of 10 zitplekken. Houd hier dus rekening mee. Naast deze vestiging zitten er in Amsterdam nog twee winkels van Poké Perfect, hier is meer zitgelegenheid. Ook in Utrecht zit een grote vestiging.

Hotspot: Poké Perfect, Amsterdam

Eenmaal thuis kon ik niet wachten om mijn pokébowl te proeven. Het kostte me flink wat moeite om niet alvast een hapje te nemen om de weg naar huis, het zag er zo lekker uit. Eerste indruk? Lekker, maar ietwat droog. Met wat bijgeleverde sojasaus werd het een smaakvol geheel. Gezond en lekker! Dat is ook wat de eigenaren met Poké Perfect wilde bereiken, en wat mij betreft is dat gelukt. De stukjes krokante tofu er doorheen smaakten subliem. Ik zou hier zeker nog eens terugkomen!

Openingstijden: Deze locatie op de Prinsengracht is van 11:30 tot 21:00 uur geopend.
Ook vegan? Ja, bestel de Soy Joy special of stel zelf iets samen.

Website: www.pokeperfect.nl
Instagram & Facebook

Eet jij weleens een pokébowl?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *