Pernikkel: de huiskamer van het hoge Noorden

Pernikkel: de huiskamer van het hoge Noorden

Ik heb werkelijk heerlijk gegeten bij Pernikkel in Groningen. In deze huiskamerachtige setting staat de tijd even stil. Het is een eetcafé die rust uitstraalt, in de gemoedelijke sfeer kan je je zonder zorgen terug trekken van de drukte van de stad. Met vrienden, alleen of met je partner. Hèhè, even bijkomen.

Hotspot: Pernikkel, Groningen

Op de kaart staat veel lekkers, waarvan meerdere vegetarische en veganistische opties. Ik koos voor de Huevos Rancheros (€8,25), dit is een Mexicaans ontbijt gerecht waarbij ze bonen, tomatensaus en ei in de oven klaarmaken. Lekker wat brood erbij om te dippen, echt zalig. Achteraf zat ik echt propvol, maar ik moest en zou alles tot de laatste hap opeten. Nou, dan weet je het wel.

Andere vegetarische gerechten op de kaart zijn op dit moment de paddenstoelenpaella (€12,75), de zoete aardappelburger (€8,50) en de kokos curry (€9,25). Maar let op! Elke week wisselt het menu  en vind je nieuwe gerechten op de kaart. Wel zullen er altijd enkele vega(n) gerechten op de kaart staan. En na dit gerecht geproefd te hebben weet ik zeker dat je elke week zult smullen.

Hotspot: Pernikkel, Groningen

Je kunt bij Pernikkel de hele dag terecht, van ontbijt, tot lunch, borrel en avondeten. Het café is opgedeeld in meerdere zithoekjes. Zo heb je een klein terras aan de voorkant met lekkere loungebanken, een ruim en open gedeelte op de begane grond, ingericht met kringloop vondsten, en een wat intiemer, donker gedeelte bovenin, met uitkijk op het café. De bar in het midden vormt het hart van Pernikkel.

Als kers op de taart wordt je bediend door vriendelijke personeel en wordt er zoveel mogelijk gewerkt met onbewerkte producten. Ik vind het helemaal mooi!

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur geopend en zondag van 11:00 tot 21:00 uur.
Ook vegan? Hell yes!

Website: www.pernikkel.nl
Instagram & Facebook

Groningen is echt een hotspot walhalla: eens of oneens?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *