Hotspot: Passata

Hotspot: Passata

De smaak van Italië

Passata: een Italiaans woord voor een tomatensaus die gemaakt wordt door het simpelweg koken en zeven van verse tomaten. Dat de eigenaren van Passata in Weesp kennis hebben van de Italiaanse keuken is zeker. Na het succes van hun eerste restaurant: La Base Pizza, besloten ze een restaurant te openen volledig in het teken van pasta. Je begrijpt dat ik niet lang hoefde na te denken toen mijn ouders vroegen of ik mee uiteten kwam.

Hotspot: Passata, Weesp

De eigenaren van Passata hebben lessen gevolgd in Italië. Hier leerden ze de beste kneepjes van de Italiaanse keuken. Het geheim hiervan zit hem in de eenvoud. Je bestelt er pasta’s die draaien om de kwaliteit van de ingrediënten. Zo wordt het maken van pasta tot een echte kunst verheven. Vanwege mijn liefde voor kaas besloot ik om voor de pasta met kaas en room te gaan (deze zie ik niet meer op de kaart staan, maar een soortgelijke is de Parmagiano). De prijzen van de pasta’s liggen tussen de €9,90 en €16,90. Op de kaart staan veelal klassiekers, zoals de Arrabbiata, de Pomodoro en de Gnocchi Alla Genovese.

Hotspot: Passata, Weesp

Het interieur van Passata knus, donker en een tikkeltje chique. Ik raad je ten zeerste aan om vooraf te reserveren, want het restaurant is niet zo groot. Mocht je iets te vieren hebben, dan kun je ook de familietafel boeken. Je ziet dan hoe alles vers wordt gemaakt in de keuken. Al vond ik eerlijk gezegd dat dit stukje wat minder gezellig is. De bediening is erg vriendelijk en helpt graag. Ze hebben duidelijk verstand van de gerechten die ze serveren. Evenals de eigenaar, die maar al te graag de show steelt door de pasta theatraal door de kaas te roeren. Ziet er best indrukwekkend uit! Oh, en de pasta? Die was heerlijk!

Hotspot: Passata, Weesp

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag geopend van 17:00 tot 22:00 uur.
Ook vegan? In de pasta’s zit ei, deze zijn dus niet vegan. Wel kunnen ze de gnocchi (op basis van aardappel) met passata of arrabbiata saus klaarmaken.

Website: www.passata.nl
Instagram & Facebook

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *