Hotspot: Mica Coffee Bar

Hotspot: Mica Coffee Bar

Mijn onontdekte pareltje van Haarlem

Oh Mica, wat ben je knus en gezellig. En wat serveer je een lekkere dingen. Vers brood met plakken avocado, vegan waffles en volgens mijn moeder, een echte koffie liefhebber, heerlijke koffie. Dit schattige koffiezaakje, Mica Coffee Bar, midden in het centrum van Haarlem wordt gerund door twee zussen, Annemarie en Sophie en het is echt een plek waar je even heerlijk tot rust kan komen.

Wij bestelden een koffie, een warme chocolademelk en een broodje avocado om te delen. Dit werd vrij snel gebracht en het broodje zag er super smakelijk en fotogeniek uit: bruin zuurdesembrood versierd met talloze plakjes avocado, ingelegde rode ui en pesto on top. De koffie smaakte goed en het broodje was ook zalig. De chocolademelk was helaas minder, iets te waterig naar mijn smaak. Je kunt ook bij Mica terecht voor zoetigheid en ze hanteren een all-day breakfast beleid. Zoek je nog een goede plek om met je laptop te werken? Dan ben je hiervoor aan het juiste adres. Toen wij langs gingen zaten er alleen maar werkende en studerende mensen. Het was zelfs zo stil dat we ons een beetje bezwaard voelden om lekker te kletsen.

De inrichting zorgt echt voor dat huiskamergevoel, met een Scandinavische twist. Ook niet zo verwonderlijk, want beide zussen hebben gewoond en gewerkt in Kopenhagen. Als je nou denkt, wat zien die lampen er leuk uit, vraag er dan naar, want ze verkopen zelf ontworpen interieur spulletjes.

De prijzen zijn niet duur, het is wat je gemiddeld betaald in een koffietentje in de Randstad: €7 voor het broodje en de drankjes lagen tussen de €2 en €3, waarbij de smoothies wat duurder zijn met €4. Je moet wel even goed zoeken om Mica Coffee Bar te spotten, want het zit net buiten de grote winkelstraten.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 08:00 tot 18:00 uur
Ook vegan? Enkele vegan opties

Website: www.micacoffeebar.com
Instagram & FacebookGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *