Hotspot: Metropolitain

Hotspot: Metropolitain

Een vleugje Parijs in de stad

Franse truffel frietjes met mayonaise, een echte delicatesse. Metropolitain zit pal in het centrum en serveert de lekkerste frietjes, limonades, ontbijt en cupcakes. Tijdens een free guided tour in Brussel heb ik me laten vertellen dat “French fries” eigenlijk een verkeerde term zijn. De Amerikanen waren tijdens de oorlog in België en proefden daar de echte frieten. Ze dachten echter dat ze in Frankrijk waren, omdat er Frans werd gesproken en zo ontstond de term.

Hotspot: Metropolitain, Amsterdam

Franse frietjes of niet, bij Metropolitain kan je terecht voor lekker eten. Je zit op het Rokin onder Café de Paris, het moeder restaurant, en de hele inrichting is heel sfeervol. Overal sfeerlichtjes, marmeren tafeltjes en hier en daar een vleugje Parijs. Het is een restaurant dat vooral bekend staat om zijn all day breakfast, iets wat geweldige Instagrammable brunch plaatjes oplevert. Tevens kan je er ook goed dineren en dat is precies wat ik deed.

Hotspot: Metropolitain, Amsterdam

Op de kaart staat van alles: een ruime keus in brunch gerechten met ei, Franse uiensoep, double chocolate crepes en geweldige cocktails en limonades. Voor ons werden het de Franse truffel frietjes met mayonaise (€4), een groene salade (€3,50), geprakte avocado met brood (€5) en twee homemade limonades (€4). En alle twee een cupcake toe (€3,50)! Daar hadden we ons al toe laten verleiden bij binnenkomst. De vitrine met lekkers is namelijk het eerste wat je ziet als je een voet over de drempel zet. Slim gedaan Metropolitain 😉

Hotspot: Metropolitain, Amsterdam

Alles smaakte subliem. Zoals ik al schreef werd ik verliefd op de truffel frietjes met mayonaise, maar ook de salade was lekker. De avocado was niet erg bijzonder, maar dat kan ook aan de rijping van de avocado liggen. Misschien hadden ze hier beter guacamole van kunnen maken, dat geeft het net dat beetje extra. De cupcake was top, net als de service. Je kunt me hier zeker terug vinden voor de brunch!

Openingstijden: Dagelijks geopend van 09:00 tot 22:00 uur.
Ook vegan? Alleen op aanvraag.

Website: www.cafe-de-paris.nl/metropolitain
Instagram & Facebook4 thoughts on “Hotspot: Metropolitain”

  • Wow, je artikel doet me watertanden! Ik zou ook helemaal weg zijn van de frietjes met mayo als belg, maar ben echt wel benieuwd naar al de rest ook! Zal ik zeker als adresje onthouden mocht ik er eens in de buurt zijn!

  • Wauw het lijkt inderdaad net echt alsof je in Parijs zit haha! Ik ben nog nooit in Brussel geweest, op het treinstation na, maar na het zien van al deze lekkere foto’s moeten we misschien maar een keer een weekend Brussel doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *