Hotspot: Mariola

Hotspot: Mariola

Extra pure chocolade of toch bloedsinaasappel?

Op een mooie zomerdag staat er standaard een rij bij IJssalon Mariola. Meestal loopt die zelf tot aan de overkant van de straat. Ik snap het helemaal, want voor mij heeft Mariola het beste ijs van Almere!

Hotspot: IJssalon Mariola, Almere

Mariola is een echt familiebedrijf. Opgericht in 1935 en nog steeds razend populair. Twee jaar geleden is het verkocht aan twee enthousiaste Almeerders en eigenlijk heeft het de zaak alleen maar een boost gegeven. Er zijn bijvoorbeeld freak milkshakes geïntroduceerd en ze hameren nog meer op kwaliteit. Ik kom al mijn hele leven bij IJssalon Mariola en merk dat ze elk jaar weer iets verbeteren. Inmiddels heeft Mariola bijna mijn favoriete ijszaak in Blaricum van de troon gestoten en geloof me, dan zijn ze erg goed. Mariola heeft altijd een grote selectie aan smaken, op de website kan je vinden wat je zoal kunt verwachten. Daarnaast hebben ze ook verschillende veganistische smaken. Alle fruitsmaken (met uitzondering van banaan) en ook de extra pure chocolade zijn op waterbasis en dus vegan. En ze hebben behoorlijk wat fruitsmaken… ik gok wel zo’n 6 of 7!

Hotspot: IJssalon Mariola, Almere

Mijn favoriete smaken zijn toch wel bitterkoekjes en citroen. Ook de slagroom is heerlijk, voor als je helemaal wilt uitpakken. Voor een bol betaal je €1,25. Daarnaast hebben ze ook grote ijscoupes, koffies en een vitrine vol taartjes. Bestel bijvoorbeeld een ijstaart voor je verjaardag. Mocht je in de omgeving Almere of rondom het Gooimeer wonen, dan heb ik de perfecte zomer tip. Fiets een rondje om het Gooimeer en neem als beloning bij IJssalon Mariola het grootste ijsje dat je op krijgt.

Openingstijden: Zondag en maandag van 12:00 tot 21:00 uur geopend en dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 21:00 uur.
Ook vegan? Ja, rond de 8 smaken.

Website: www.ijssalonmariola.nl
Instagram & Facebook

Welke ijssmaak kies jij altijd? 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *