Hotspot: Maoz

Hotspot: Maoz

Falafel zoals het hoort te zijn

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Maoz als kind. Als we een dagje met onze ouders naar Amsterdam gingen dan aten we aan het eind van de dag falafel bij Maoz. Op de locatie op het Muntplein of we namen het mee naar huis, met een grote portie knoflooksaus. Ik herinner me nog altijd dat mijn vader dan het eten meenam in zijn grote rugzak en dat dit dan best een knoflookwalm veroorzaakte 😉

Hotspot: Maoz, Amsterdam

 

Zoals je kunt lezen hoort Maoz erbij, al mijn hele leven. Dit was één van de eerste plekken waar we met het hele gezin lekker konden eten als nieuwbakken vegetariërs. Ook vriendjes en vriendinnen werden meegenomen en stuk voor stuk vonden ze het lekker. Het concept van Maoz is simpel. Ze verkopen pita’s falafel, falafel salade en bijgerechten als hummus, gegrilde aubergine en patat met spicy mayonaise, en een heleboel andere sauzen maar deze is toch wel favoriet. Voor een kleine falafel betaal je €4,50 en voor een grote €4,95. Voor die €0,50 extra krijg je én een groter broodje én extra falafel, dus mocht je enigszins trek hebben dan is de keuze snel gemaakt denk ik. Je kunt hierbij kiezen uit een witte of bruine pita.

Hotspot: Maoz, Amsterdam

En dan de saladebar… mocht er een heilige drie-eenheid zijn voor falafel dan is dit er één van. Knapperige falafel balletjes en romige knoflooksaus vormen de andere twee. De salade bar is toch wel wat Maoz onderscheidt van andere falafel tentjes. Je mag namelijk onbeperkt opscheppen van de heerlijke groentes, sauzen en dipjes. Ja, dat lees je goed: ONBEPERKT. Meestal gaat er bij mij dus zeker wel 3 of 4 keer knoflooksaus overheen en een extra laag groenten. Naast dit al geweldige feit zijn de falafel balletjes bij Maoz de beste die ik ook heb gegeten. Hemels lekker gekruid, knapperig en totaal niet droog.

Naast deze vestiging op het Muntplein zit Maoz in Amsterdam op nog 3 andere locaties (waarbij die bij de Albert Cuyp markt wat meer zitgelegenheid biedt) en er zit ook een vestiging in Nijmegen. Op vakantie en trek in falafel? Ook in Amerika, Brazilië, Frankrijk en Spanje zitten vestigingen.

Openingstijden: Elke dag van 11:00 tot 01:00 uur.
Ook vegan? 
Jazeker! Alleen sommige toppings, zoals de coleslaw, en sommige sauzen bevatten melk of ei, dus let even op met opscheppen.

Website: www.maozusa.com
Instagram & Facebook

Waar haal jij je falafel?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *