Hotspot: Dogma

Hotspot: Dogma

Vega hotdog paradise

Dogma is bij mij en mijn vrienden inmiddels een bekend begrip. In Utrecht is het namelijk mijn go to hotdogbar, omdat ze zo ontzettend veel keuze hebben in vegetarische hotdogs. Recent hebben ze deze keuze nog verder uitgebreid, ook met meer veganistische hotdogs erbij. Goed excuus om weer eens langs te gaan dacht ik zo..

Hotspot: Dogma, Utrecht

De Pittige Pelgrim, het Verboden Verlangen of toch de Patserige Pater. De bedenker van de namen voor de hotdogs had aan creativiteit geen gebrek. Bijzondere namen voor bijzonder lekkere hotdogs. Ook hier zie je de creativiteit terug in de unieke smaakcombinaties. Dit keer gingen wij voor de Zalige Zonde (vegan!) en de Zwoele Ziel. Andere favorieten zijn het Gruwelijk Gebed, simpel maar oh zo lekker, en de Dwaze Dienaar, heerlijk Mexicaans. Keuze genoeg dus. Kies uit 10 hotdogs, die zowel met vlees als vegetarisch te bestellen zijn. 3 hotdogs zijn ook vegan te bestellen. Daarnaast hebben ze het Tijdelijke geschenk uit de hemel, een speciale hotdog die om de zoveel maanden wisselt.

Hotspot: Dogma, Utrecht

Als je geluk hebt bemachtig je een plekje op het kleine terras. Of je zit knus binnen aan het raam, een goede plek om mensen te kijken. Dogma is stylish en simpel ingericht. Je voelt je er snel op je gemak. De prijzen zijn daarnaast zacht voor elke portemonnee, wat ook niet verkeerd is. Voor een hotdog betaal je tussen de €6,50 en €9,50. Lekker met een portie huisgemaakte friet erbij, inclusief vegan mayonaise.

Hotspot: Dogma, Utrecht

Het vleesvervangende worstje dat ze serveren, naast hun bekende vlees worstje, is zowel vega als vegan en wordt gemaakt van witte lupine van Utrechtse Powerpeul. Dit is een boon geteeld op Hollandse bodem. Ik vind dit worstje echt heerlijk! Serveer er een smaakvol zacht broodje bij en een variatie aan toppings en je hebt je Dogma hotdog. Wij aten toppings als verse pesto mayonaise, buffelmozzarella en zongedroogde tomaat op de vegetarische Zwoele Ziel en krokante uitjes, rijstnoodles en zoetzure komkommer op de veganistische Zalige Zonde. Ik kan wel nog veel meer uitweiden, maar eigenlijk is mijn boodschap heel simpel… op naar Dogma!

Openingstijden: Maandag t/m woensdag van 17:00 tot 21:00 uur geopend, donderdag t/m zaterdag van 11:30 tot 22:00 uur en zondag van 11:30 uur tot 21:00 uur. 
Ook vegan?
Ja, 3 van de 10 hotdogs zijn veganistisch verkrijgbaar, evenals de side salad en de friet met vegan mayo.

Website: www.dogmahotdogs.com
Instagram & Facebook

Welke hotdog is jouw favoriet?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *