Hotspot: De Proefzaak

Hotspot: De Proefzaak

Een stukje zen in de Bijlmer

Er was eens een leegstaand pand, klaar voor de sloop. Op het laatste moment besloot de gemeente er een ‘klusflat’ van te maken.  In 2015 vestigde zich een christelijke leefgemeenschap hier. Geïnspireerd door de oude kloostertradities gingen ze bier brouwen om te voorzien in de levenskosten. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels is hieruit De Proefzaak ontstaat: een ontzettend leuk café, restaurant, brouwerij en stukje groen in de Bijlmer.

Hotspot: De Proefzaak, Amsterdam

Zowel binnen als buiten heeft de Proefzaak een hele relaxte sfeer. Het is er echt even ontsnappen aan de drukte van alledag. De specialiteit van de Proefzaak is het bier. Een sociale onderneming die brouwt in een zelf ontworpen installatie van oude melkpasteurisatietanks. Ze verkopen zowel bier van de tap als bier in de fles. Tafel Ale is bijvoorbeeld een zacht, fris biertje. Niet zo’n bierfan? Ook prima, ze hebben geweldig lekkere lunch, borrel en diner gerechten op de kaart staan. Vegetarische gerechten op de kaart zijn de Mc2Burger van de Vegetarische Slager met kaas en jalapeños en Marokkaanse tajine.

Hotspot: De Proefzaak, Amsterdam

Een grote plank met robuust, boerenbrood en meerdere dipjes kwam onze kant op. Ken je dat gevoel? Dat een ober met lekker eten uit de keuken komt en je vol verwachting kijkt of het misschien jouw gerecht is die hij daar in zijn handen heeft. Dat had ik echt precies met dit brood. Vooral van de aioli dip en de tomatentapenade waren we fan. Voor dit goed vullende borrelhapje betaal je €5,90. De prijzen voor het diner liggen wat hoger, zo tussen de €11,90 en €18,90 wat nog steeds echt prima is. Vroeger was dit trouwens een parkeerterrein, dus zo zie je maar weer dat je van alles wat leuks kunt maken!

Openingstijden: Dinsdag en woensdag van 11:30 tot 22:00 uur geopend en donderdag t/m zaterdag van 11:30 tot 00:00 uur.
Ook vegan? Enkel in overleg

Website: www.deproefzaak.nl
Instagram & FacebookGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *