Hotspot: De ontdekking

Hotspot: De ontdekking

Op reis met een kopje koffie

In de Voorstraat in Utrecht zit een werelds café: De ontdekking. Elk hoekje huisvest een ander continent van de wereld. En ook het menu doet mee. Zo heb je naan en dahl uit India en courgettequiche uit Italië. Of ga in 5 hapjes de wereld rond voor de borrel.

Hotspot: De ontdekking, Utrecht

Voordat De ontdekking een populair café werd stond er op dezelfde plek een reisbureau. Na 60 jaar business ging dit reisbureau dicht, maar niet het dromerige, wereldse gevoel van het pand. Dat blijft bij De Ontdekking behouden. Je kunt hier tot 18:00 uur voor werkelijk alles terecht. Voor 12:00 uur kan je er ontbijten of kom daarna voor de lunch. De ontdekking wordt gerund door Ilse, een oud-stewardess. Zij probeert het wereldse thema steeds meer door te voeren. Overal staan reisgidsen en reistijdschriften. Dit levert echt een vakantiegevoel in eigen stad op!

Hotspot: De ontdekking, Utrecht

Naast de geweldige taartjes (de blondie is echt geweldig), ontbijt, lunch en de borrel kan je ook bij De ontdekking aankloppen voor picknickmanden. Ze hebben zelf maar een klein terras, wat in hartje zomer jammer kan zijn. De oplossing? Bestel van tevoren een picknickmand (vanaf €16 p.p), zoals de lunch of borrelmand, en trek er op uit naar één van de parken in Utrecht. Ook de prijzen voor de andere gerechten zijn heel erg oké. Zo betaal je tussen de €2,75 en €7 voor de broodjes en zijn de warme lunches rond de €8. Helaas is De ontdekking voor het diner niet geopend, maar heb je vroege trek dan kun je wel vanaf 16:00 uur gaan voor een early dinner (€11) bestaande uit een soepje, brood, boter, salade en een quiche of frittata.

Openingstijden: Elke werkdag van 08:00 tot 18:00 uur geopend en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur.
Ook vegan? Jazeker, er staan meerdere veganistische opties op de kaart, zoals het broodje hummus met avocado en tomaat en de Arabic Night Smoothie. Ook glutenvrij en lactosevrij is mogelijk.

Website: www.deontdekkingutrecht.nl
Instagram & Facebook

Zijn jullie weleens iets gaan eten bij De ontdekking?6 thoughts on “Hotspot: De ontdekking”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *