Hotspot: De Eendracht

Hotspot: De Eendracht

Rustig genieten net buiten Amsterdam

Even ontsnappen aan de drukte van Amsterdam kan prima bij Café Restaurant de Eendracht. Als het zonnetje schijnt neem je plaats op het grote terras, of je zoekt een plekje in het sfeervolle café. Deze hotspot gaat al vroeg open, dus ik streek er neer voor een ontbijtje. Aan één van de marmeren tafeltjes begon mijn dag goed, met rustig gepraat op de achtergrond genoot ik van mijn croissantje met verse kaas van Boerderij Lindenhoff. Niet voor niets wordt dit ook wel de huiskamer van Abcoude genoemd.

Twee verse croissantjes en een kommetje hangop met granola werden voor ons neus gezet. Het was een vrijdagochtend en we waren in de vroegte van de dag er op uit getrokken om bij De Eendracht te ontbijten. Buiten was het koud, maar de sfeer binnen was warm en gemoedelijk. We zagen moeders met dochters lunchen, zakenmannen rustig met elkaar discussiëren, een ouder koppel las gezamenlijk een krant en een vader was er met zijn peuter een warme chocolademelk gaan drinken. Het interieur is een combinatie van klassiek en hip, maar straalt bovenal gezelligheid uit.

De croissantjes smaakten ontzettend goed, zeker in combinatie met de jam en de boerenkaas met roomboter. Café de Eendracht werkt veel samen met lokale producenten, zo komen de eieren, kazen en vlees van een boerderij uit Baambrugge, halen ze het speciaalbier uit zowel Ouderkerk aan de Amstel als Amsterdam en komt de patat van Friethoes uit Haarlem. De kaart is dus niet volledig vegetarisch, maar er staan zeker wat heerlijke vegetarische opties op. Denk bijvoorbeeld aan een pompoen burger met hummus, gegrilde halloumi en komkommer chutney. Of de biet wellington met duxelle en gerookte oesterzwam. Zeker niet de standaard vegetarische grand café gerechten. De prijzen zijn niet budget, maar ook niet belachelijk duur. Rond €15 voor een hoofdgerecht en iets onder de €10 voor de lunch.

Openingstijden: Doordeweeks geopend van 08:00 tot 00:00 of 01:00 uur, in het weekend van 09:00 tot 00:00 of 01:00 uur
Ook vegan? 
Slechts enkele gerechten, maar ze zijn wel zeer bereid om in overleg wat lekkers te bereiden (geef het voor de zekerheid van tevoren aan).

Website: www.deeendracht-abcoude.nl
Instagram & Facebook

Wat is jouw favoriete hotspot net buiten Amsterdam?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *