Hotspot: Broodnodig

Hotspot: Broodnodig

Een stukje Zweden in de stad

Broodnodig is niet persé een naam die je gelijk aan Zweden doet denken. Toch serveert dit café enkel gerechten met een Zweedse twist. Denk aan Zweedse balletjes met als toetje kanelbullar of chockladkaka. Is een keer weer wat anders!

Hotspot: Broodnodig, Utrecht

Voor mij was het een feest der herkenning bij Broodnodig. Ik heb een half jaar in Zweden gewoond en dus genoeg tijd hier doorgebracht om bepaalde etenswaren in mijn hart te sluiten. Precies het eten dat bij Broodnodig werd geserveerd. Ik besloot om te gaan voor het broodje met vega balletjes (€7,20): Zweedse vega balletjes op een dun, zacht Zweeds broodje met bietensalade en gebakken uitjes. Erbij een vanille sky smoothie met vanilleyoghurt, banaan en vossenbessen (€3,70). En vooruit, ook nog een dessert. We deelden een lekker chocolade taartje in Zweedse stijl (rond de €3). Heel lekker gegeten en ook grote porties!

Hotspot: Broodnodig, Utrecht

Mocht het lekker weer zijn, scoor dan zeker een plekje op het terras. Je zit dan midden op de Mariaplaats, in het centrum van Utrecht. Een geweldige locatie om lekker mensen te kijken terwijl je van je eten geniet. Binnen vind ik het wat minder gezellig bij Broodnodig. Het mist sfeer en lijkt meer op een kleine kantine. Maar als je dat niet erg vindt dan zeker gaan, want qua eten is Broodnodig zeker de moeite waard.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur geopend, zaterdag en zondag van 09:00 tot 18:00 uur.
Ook vegan? Ja?

Website: www.broodnodig.eu
Instagram

Welke keuken is jouw favoriet?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *