Hotspot: Barista Café

Hotspot: Barista Café

Een zoete pauze na het shoppen

In het centrum van Almere was een paar jaar geleden slechts een handjevol leuke cafés. Tegenwoordig opent er van alles nieuws, zoals een Vapiano, Woodstone en Lou Streetfood Bar. Één van de leukste cafés voor een thee en gebakje vind ik Barista Café. Deze tent zit vlak naast het station en de Primark en je kunt er zowel binnen als buiten lekker vertoeven.

Hotspot: Barista Café, Almere

Je kunt bij Barista Café terecht voor ontbijt, koffie, lunch (4 vega opties), borrelhapjes en de lekkerste taartjes. Zo ben ik er weleens met mijn zus gaan ontbijten, we bestelden voor €9,95 een Traditional Breakfast. Een warm croissantje, een kaneelscone (deze was sowieso het lekkerst!), vers afgebakken brood, kaas en Griekse yoghurt werd op een plankje voor onze neus gezet. Met deze bodem begin je de dag zeker goed. Maar eigenlijk kom ik meestal bij het Barista Café voor een warme chocolademelk of vers sapje met een stukje taart.

Op de bovenstaande foto ging ik voor de Barista proeverij voor €3,75, je krijgt dan 3 mini’s van taarten die op dat moment aanwezig zijn. De Salted Caramel Cheesecake vond ik totaal niet lekker, maar over de appeltaart was ik zeer te spreken. Ook weet ik dat de Red Velvet Cupcake een aanrader is als je van zoet houdt. En er is genoeg keuze aan speciale koffies!

Hotspot: Barista Café, Almere

Naast het feit dat ze lekkere taartjes hebben is het interieur ook erg leuk. Het café is rondom de bar ingedeeld en er zijn luie stoelen, een bank en andere leuke zithoekjes gecreëerd. Ga bijvoorbeeld aan de lange tafel zitten en pak een tijdschrift om door te bladeren. Of ga op een zwoele zomeravond buiten op het terras zitten, inclusief vrolijk gekleurde fleece plaids om je warm te houden. Mocht je nu denken ‘Barista Café dat lijkt me wel wat, alleen Almere is totaal niet in mijn buurt’, ze zitten nog op 16 andere locaties in Nederland.

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur, zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur en zondag van 10:00 tot 18:00 uur
Ook vegan? De Salad Bowl en de Bliss Balls, vegan koffie is op navraag ook mogelijk!

Website: www.baristacafe.nl
Instagram & FacebookGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *