Hotspot: Altijd in de Buurt

Hotspot: Altijd in de Buurt

Hipster hotspot op steenworp van Rotterdam Centraal

Zo’n vijf minuten van station Rotterdam bevindt zich een geheimpje. Zo’n café waar in het midden een schommel hangt. Waar ze de lekkerste snacks op de kaart hebben staan en waar je kunt plaatsnemen met je vrienden op een tribune. Alleen hoe zit het bij Altijd in de buurt met de vegetarische opties op de kaart?

Het interieur is zeker weten een grote plus. Als je Altijd in de buurt binnen stapt voel je, je gelijk welkom. Het is allemaal heel hip ingericht en ook de menukaart vormt hierop geen uitzondering. Een menukaart met plaatjes is meestal geen goed voorteken, maar bij dit café is het juist een unique selling point. Foto’s van de gerechten laten van bovenaf zien wat er voor lekkers in huis is. Denk onder andere aan stapeltjes pancakes, falafel salade en quesadillas. De prijzen hiervoor variëren van €4 tot €9.

Voor de borrel is Altijd in de buurt echt de place to be. Drankjes als gin & tonic en whiskey vloeien rijkelijk in het weekend (ze organiseren zelfs feestjes!). Super leuk als je bedenkt dat het café is ontstaan nadat twee zakenpartners op het idee kwamen om een gezamenlijk kantoor met bar te openen. Eigenlijk is Altijd in de buurt voornamelijk bekend vanwege hun chicken waffles. Gekke combinatie, maar het schijnt helemaal top te zijn. Echter kwam ik hier natuurlijk niet voor en klopte mijn hart enkel sneller van de vegetarische gerechtjes die vanaf de menukaart naar mij lonkten. Na een keuze stress momentje, want avocado of falafel, besloot ik te gaan voor de avocado fries. Deze waren smeuïg, krokant en goed gecombineerd met een frisse tomatensaus. Prima snack voor bij de borrel, of in mijn geval voor naast de warme chocolademelk van Tony’s Chocolonely.

Kortom, mocht je wellicht een keer in de buurt van Rotterdam Centraal zijn, ga dan naar Altijd in de buurt voor de borrel!

Openingstijden: Dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag geopend van 11:00 tot 18:00 uur en donderdag en vrijdag van 11:00 tot 22:00 uur. 
Ook vegan? 
Nee

Website: www.altijdindebuurt.nu
Instagram & FacebookGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *