Eten op reis: 6 hotspots in Londen

Eten op reis: 6 hotspots in Londen

Wie mij op Instagram volgt had het vast al gezien, een tijdje terug was ik in Londen! Een geweldige stad met een boel leuke hotspots. Ik verzamelde voor jullie de beste hotspots van mijn weekend in deze mooie stad. Hier zit van alles bij, van brunch, cupcakes en Italiaans tot Turks en cocktails.

Eten op reis: Hotspots in Londen

Eten op reis: Hotspots in Londen

Eten op reis: Hotspots in Londen

1. Brunchen bij Dishoom

Een favoriete activiteit van veel Londenaren op de zondagochtend is brunchen. Ik zou het in Amsterdam echt vaker moeten doen, want je begint de dag gelijk goed! Bij Dishoom in Londen kan je tot 11:45 uur terecht voor Indiase variaties op een English Breakfast. Creatief bedacht en ook erg lekker. Ik ging voor de Egg Naan Roll (omgerekend zo’n €5,92), oftewel naanbrood gevuld met gebakken ei, en een portie champignons (€1,93) voor erbij. Met een glas Chocolate Chai (€3,64) erbij was dit zeker smullen. Ik bedacht gelijk dat ik dit thuis ook een keer moet maken.

Al bij aankomst bleek dat Dishoom een erg populaire plek is. Wij hadden geluk dat we zonder te reserveren nog een plekje in de knusse ‘kelder’ konden krijgen, maar mocht je op het terras of in het open gedeelte op de begane grond willen zitten reserveer dan zeker vooraf. Ook voor de lunch en het diner kun je bij Dishoom terecht. Vegan? Vraag naar de vegan menukaart van Dishoom.

Eten op reis: Hotspots in Londen

2. Lunch op de Strutton Ground Market

Pal in het centrum, dichtbij Westminster Abbey en de Big Ben, vind je rond de lunchtijd de Strutton Ground Market. De geuren van de kraampjes mengen hier met het vrolijke gepraat van de mensen die in de pauze op zoek gaan naar iets lekkers. Ga voor Grieks, Mexicaans, Frans of toch Midden-Oosters. De prijzen liggen rond de €6. Ik besloot te gaan voor de Mexicaanse burrito met halloumi kaas. Dit bleek de perfecte keuze, een goed vullende lunch voor een dagje toerist uithangen in Londen. Neem contant geld mee, want je kunt niet pinnen op deze markt.

Eten op reis: Hotspots in Londen

Eten op reis: Hotspots in Londen

3. Cupcakes happen bij The Hummingbird Bakery

De Drie Graefjes van Londen, zo zou je deze bakkerij best goed kunnen omschrijven. Wie niet van de Drie Graefjes heeft gehoord heeft echt iets gemist in zijn leven, want zij serveren de lekkerste Red Velvet Cake van Amsterdam. In Londen doet The Hummingbird Bakery hetzelfde. Zachte, fluweel rode cake met een zoete, frisse topping. Oh man, als ik de foto zie krijg ik spontaan zin om er 3 in mijn mond te stouwen. Zo lekker was het! Naast Red Velvet hebben ze ook chocolade, salty caramel, vanille frosting en meer. En zelfs ook veganistische cupcakes. Ze kosten allemaal rond de €3 á €4 per stuk, waarbij meenemen goedkoper is dan het binnen opeten in het café.

Eten op reis: Hotspots in Londen

Eten op reis: Hotspots in Londen

4. Swingend lunchen aan het einde van de Portobello Road Market

In de buurt Notting Hill, vlakbij na een viaduct, vind je een kleine, swingende food market. Overal kraampjes met de lekkerste etenswaren en allemaal rond de €7. Je hoort al gauw de muziek die vanuit de bar onder het viaduct vandaan komt. Hier luister je naar live muziek terwijl je geniet van je streetfood en een ijskoud drankje van de bar. Of plof neer in één van de ligstoelen, op de picknicktafels of op andere zitjes die overal zijn neergezet. Wij gingen voor de feta en spinazie gözleme, een Turkse lekkernij waarbij ze een dun deeg vullen met de heerlijkste ingrediënten. Hierbij kregen we de lekerste hummus ooit geproefd en een schepje van twee salades. Omgerekend nog geen €6 en hier hadden we flink van gegeten. Ik had mijne zelfs meegenomen voor later, want ik kreeg niet alles op.

Eten op reis: Hotspots in Londen

5. Italiaanse cadeautjes uit de steenoven

De beste pizza’s worden in echte steenovens gebakken. Dat weet iedereen. En Franco Manca ook. Middenin het restaurant staat dan ook de steenoven in zijn volle glorie. Daaruit komen heerlijke, knapperige pizza’s, simpel belegd met alleen de beste ingrediënten. Wij bestelden de pizza met tomaat, mozzarella en basilicum (€7,46) met als bijgerecht de gebakken aubergine parmigiana (€4,72). Dat laatste is een soort lasagne met in plaats van pastabladen de meest zachte aubergine plakken. Hemels! We hebben heerlijk alles gedeeld wat gelukkig geen probleem was.

Eten op reis: Hotspots in Londen

Eten op reis: Hotspots in Londen

6. De dag afsluiten met cocktails in The Shard

Grote steden zijn prachtig van bovenaf, zo ook Londen. Mijn vriendin nam me mee naar The Shard, het hoogste gebouw in Londen (en West-Europa!) en tevens huisvesting voor meerdere chique restaurants en bars. Je kunt een kaartje kopen om naar het uitzichtplatform te gaan, maar veel beter is het, en goedkoper, om een drankje te doen in de top. Wij kwamen voor de Hutong bar, een Aziatisch restaurant en bar met een verbluffend uitzicht over Londen en de rivier de Theems. Daarna was het even azen op een plekje bij het raam, maar het was het wachten meer dan waard. Terwijl de zon onder ging zagen we de lucht boven de stad verkleuren van felblauw, naar warm oranje en licht zwart. Hierbij nipten we relaxed aan onze geweldig lekkere non-alcoholische cocktail van rond de €10 (best prima, als je bedenkt dat een kaartje maar liefst rond de €30 kost). Een perfecte afsluiting voor een perfect weekend in Londen!

Wat zijn jouw favoriete plekjes in Londen?20 thoughts on “Eten op reis: 6 hotspots in Londen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *