Eten op reis: 6 hotspots in Leuven

Eten op reis: 6 hotspots in Leuven

Leuven heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Het is namelijk de stad waar ik mijn Master heb gedaan en daardoor voor een jaar heb gewoond. Leuven is echt een geweldige, bruisende stad, met naast een grote universiteit ook mooie architectuur, goede winkelgelegenheid en veel leuke hotspots. Daarom voor jullie een verzameling van mijn favoriete hotspots!

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

1. Koffie met iets lekkers bij Anna

1 van mijn favoriete cafés tijdens mijn studententijd in Leuven was Anna. Helaas pas in mijn tweede semester ontdekt anders was ik hier veel vaker geweest. Bij Anna kom je voor koffie, thee, chocolademelk met echte Belgische chocolade en iets lekkers. Ze bakken in dit knusse café elke dag de lekkerste taartjes, muffins en koeken. De prijzen hiervan zijn heel erg redelijk. In de zomer serveren ze ook frisse limonades, waarvan je op het terras voor de deur kunt genieten. Het is echt zo’n café waar de mensen spelletjes spelen, de sfeer altijd goed is en waar je altijd terecht kunt, mocht je nou willen bijkletsen met vrienden, op date gaan of lekker solo een kopje koffie doen.

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

2. Vegetarisch genieten bij Noordoever

Het is een eindje lopen uit het centrum, maar Noordoever is dat meer dan waard. In het opkomende Vaartkom zit je relaxed aan je vega(n) buffet. Ze hebben hier echt de lekkerste dingen. Denk aan gemarineerde tempeh uit de oven, bloemkool tikka masala en seitan van de BBQ. En elke maand een nieuw menu vol lekkers. Elke keer als ik hier ben geweest heb ik weer volop inspiratie om vegetarisch te koken. Schep je bordje vol met lekkers, reken het gewicht af, bestel een drankje erbij en ga zitten. Dit kan op het grote terras aan het haventje of binnen, waar het ook ontzettend stylish en hip is ingericht.

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

3. Moochie – de plek voor frozen yoghurt

Dit plekje kende ik nog niet, wat betekent dat deze hotspot slechts een half jaar oud kan zijn. Toch was het al lekker druk bij Moochie. Het is namelijk de plek in Leuven waar je van frozen yoghurt kunt kopen. Kies een maat, de toppings en de saus en laat je onderuit zakken in één van de strandstoelen die buiten staat. Gegarandeerd genieten. Daarnaast kan je altijd blijven vernieuwen met de keuze uit 4 smaken frozen yoghurt, 15 verse seizoensfruit toppings, 8 sausjes en 20 zoete toppings.

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

4. Bijkomen tussen de boeken bij Barboek

Ik ben zo’n iemand die fan is van boekwinkels en bibliotheken. Ik kan er uren doorbrengen. Hotspot Barboek heeft een uniek concept wat hier helemaal bij aansluit, want het is namelijk een combinatie tussen een boekwinkel en een café. En ja, je zit echt midden tussen de boeken. Bestel iets lekkers te drinken, en vooruit ook een taartje en pak een boek om te lezen. Dan is het goed vertoeven bij Barboek.

Eten op reis: Hotspots in Leuven

5. Belgische wafels van Gaufry’s

In België scoor je de beste wafels. En als het even kan dan ook gelijk met een lading gesmolten Belgische chocolade erover heen. In Leuven is Gaufry’s de plek waar je naartoe moet voor wafels. Je hebt de keuze uit een Luikse wafel of een Brusselse wafel en je kan deze daarna voor een kleine meerprijs versieren met diverse toppings, zoals chocolade, ijs, fruit of slagroom. Binnen hebben ze wat tafeltjes en als het lekker weer is hebben ze een klein terras. Als je het mij vraagt kan je het beste je wafel opeten op een bankje op de Grote Markt, een goede plek om naar de bezigheid in de stad te kijken.

Eten op reis: Hotspots in Leuven

Eten op reis: Hotspots in Leuven

6. Bavet – pasta eten met een slabbetje

Pasta eet je natuurlijk het beste met een slabbetje Zo kan je optimaal genieten van de lekkerste spaghetti zonder dat je vlekken maakt. Bij Bavet zijn ze hier goed van op de hoogte en delen ze, zoals hun naam doet vermoeden, slabbetjes uit aan hun klanten. Naast dat serveren ze heerlijke pasta’s waarbij je zelf kunt customizen. Op de kaart staan 3 vegetarische gerechten, waarvan 1 ook vegan is. Zo heb je een klassieke spaghetti met tomatensaus en rucola, een romige vier kazen spaghetti, een overheerlijke pesto variant en spaghetti met romige tomatensaus en champignons. De prijzen variëren van €9,50 tot €14,50. Qua porties kan je kiezen uit muis, hond of paard. Meestal ga ik voor de hond en wat ik dan nog over heb neem ik mee naar huis, doen ze totaal niet moeilijk over. Mijn favoriet is de volkoren spaghetti met de 4-kazen saus met Parmezaan bovenop. Machtig, maar verrukkelijk.

Welke hotspot lijkt jou het leukst?1 thought on “Eten op reis: 6 hotspots in Leuven”

  • Ik kan haast niet wachten om weer eens naar Leuven te gaan. Anna en Noordoever staan zeker op mijn lijst. Misschien ga ik wel naar al jouw geweldige hotspots!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *