De Polder: gezelligheid in Oost

De Polder: gezelligheid in Oost

In een oude boerderij in Amsterdam Oost, op het randje met Diemen, vind je de Polder. Dit is een knus en gezellig café en restaurant in een rustig stukje van Amsterdam. In de winter zit je er warm bij met een chocolademelk met slagroom en in de zomer openen ze het grote terras en wordt het een levendige boel.

Hotspot: De Polder, Amsterdam

Ik heb een half jaar lang naast het station van Science Park gewoond, dus je kunt wel begrijpen dat dit mijn stamcafé was. De nachos (€9) die ze serveren vind ik heerlijk (en veel!), evenals de ciabatta uit de oven met brie, spinazie en paddenstoel  (€7,50). De sfeer binnen is heel gemoedelijk. Er rennen meestal wat kids rond en het is nooit propje vol. Je kunt er echt tot rust komen. Daarnaast kun je bij de Polder gratis parkeren, wat ook niet verkeerd is voor een café in Amsterdam.

Hotspot: De Polder, Amsterdam

De Polder serveert alle gerechten van de dag, van ontbijt tot lunch, diner en desserts. Vegetarische gerechten op de kaart zijn onder andere ravioli ricotta met spinazie-courgette salsa (€8,75), een bulgur salade met little gem, kikkererwten, granaatappel, tahinedressing en zaden, een paddenstoelenstoof (€14,50) en kaasfondue van boerenkaas en maasdammer (€16). En wat dacht je van toetjes als sticky toffee cake met vanille ijs (€6,50) of pepernoten-sinaasappelcheesecake met sinaasappel-sorbetijs. Volgens mij hoef ik geen verdere uitleg meer te geven, de menukaart zegt genoeg!

Hotspot: De Polder, Amsterdam

Openingstijden: Elke dag geopend van 09:00 tot 00:00 uur.
Ook vegan? Ja, enkele opties.

Website: www.cafe-restaurantpolder.nl
Facebook

Ken jij de Polder al?1 thought on “De Polder: gezelligheid in Oost”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *